Sphagnum og barkVi har et bredt udvalg af forskellige slags sphagnum og bark.

Champost produkter i 50l poser
Champost produkter i 50l poser

Vi sælger også Dækbark, muldjord og sand i løsvægt, kun afhentning.
Afregnes pr. trailerlæs

Dækbark snittet
Dækbark snittet
muldjord og sand
muldjord og sand

Vi er forhandler af Champost jordprodukter. Champost er et danskproduceret kvalitetsprodukt. Champost forbedre jorden og dermed får du sundere og stærkere planter.

www.champost.dk eller herunder kan du læse mere om champost produkter.
Champost bigbag

Kom ud på Christiansmindevejs plantecenter og udfyld en bestillingsseddel. Vi sørger for at bestille varen til dig og du får leveret lige til døren, uden ekstra omkostninger for dig. Betal ved bestilling.

Se her under hvordan du bruger Champost produkter

Champost Jordforbedring


Sphagnumfri og bæredygtig

Champost har bedre jordforbedrende egenskaber end sphagnum. Og da sphagnum er en relativ begrænset ressource, er det yderligere en miljøgevinst at anvende Champost.

Naturlig gødning

Når du anvender Champost Jordforbedring skal du ikke tilføre yderligere gødning det første år. Den naturlige gødning fra hestemøget tilføres langsomt til jorden.
Jordforbedringen fremmer jordens evne til at holde på vand og plantenæringsstoffer.

Blandes i jorden


Champost Jordforbedring kan du blande godt ned i det øverste lag, af den eksisterende jord. Her vil den gøre jorden let og luftig, samtidig med at den giver planterne en god start.

Plant aldrig direkte i Champost Jordforbedring, da koncentrationen af næringsstoffer er meget stor og kan svide planternes rødder.

Undgå ukrudt

Lægger du, om foråret, et ca. 3 - 5 cm tykt lag Champost Jordforbedring ud i dine blomsterbede, under hækken eller omkring dine buske og træer, vil jorden lukke af for lyset og derved kvæle ukrudtet. Og du undgår at luge ukrudt hele sommeren.

Lægger du Champost Jordforbedring ud om efteråret, vil det beskytte planterne mod frosten hele vinteren.

Champost Rosenjord


Denne blanding indeholder sphagnum, vækst-let og compost (Champost jordforbedring). Denne jord giver næsten alle havens planter optimale vækst betingelser – med undtagelse af surbundsplanter. Brug jorden som topdække eller plant direkte i den.

• Gødet naturligt


• Holder på fugt (mindre fordampning)


• Den tilsatte ler er med til at holde på fugt og gødning, samt at frigive det igen.


Champost Surbund


Denne jord passer perfekt til din subundsplanter (Rhododendron, Hortensia, Azalea, Lyng osv.) Denne blanding er sammen med en grov sphagnum tilsat vores kompost (Champost jordforbedring) hvilket naturligt gøder jorden. Komposten anvendt i dette produkt er ikke tilsat kalk, netop for at opnå den rigtige Ph-værdi.

• Gødet naturligt


• Den grove Sphagnum giver luft til surbundsplanten.


• Holder på fugt (mindre fordampning)


Champost Planteskolejord


Vores planteskolejord indeholder vores jordforbedring og naturgødnings produkt. Sammen med en god kvalitet sphagnum, er denne jord et særdeles godt vækst medie for alle havens planter (med undtagelse af surbunds planter). Plant direkte i planteskolejorden i havens krukker og potter.

• Tilsat en stærk naturgødning


• Holder på fugt (mindre fordampning)


• Velegnet til krukker og potter til udendørs brug.


Champost Plantesæk


Vores plantesæk (også kaldet drivhusblanding) er tilsat vores jordforbedring, naturgødning og en god sphagnum. Denne sæk kan anvendes i drivhuset og plantes direkte i, eller brug jorden i dit drivhus. Husk at klippe store huller både i bunden og i toppen, hvis du anvender den som pantesæk. Slå jorden løs, og vand grundigt.

• Gødet naturligt (tilsæt IKKE gødning).


• Plant direkte i sækken eller brug jorden i drivhuset.


• Husk at vande hver dag de første 14 dage, specielt på varme dage.


Champost Pottemuld


Dette produkt er vores bud på en indendørs plantejord. Jorden består af vores jordforbedring, muld, sphagnum og vækst-ler. Denne jord kan suge store mængder vand på grund af den tilsatte vækst-ler og jordforbedring. Plant direkte i pottemulden, og se hvordan dine planter trives. Vi anbefaler at du opvander jorden inden du bruger den, da det kan væres svært at gennem vande jorden fra oven.

• Naturlig gødet.


• Tilsat vækst-ler = stor suge evne og dermed reduceret vandingshyppighed.


• Minimal mængde sphagnum.


Champost Naturgødning


Champost Naturgødning kan du bruge som gødning til alle havens planter. Gødningen tilfører du 1 - 3 gange om året f.eks. forår, sommer eller efterår. Næringsstofferne frigives langsomt i takt med planternes behov og derfor bedst ved nedbør/vanding og varme. Denne gødning er meget stærk og bør bruges i moderate mængder for ikke at overgøde.

• Gødet naturligt


• Langtidsholdbar


• Holder på fugt (mindre fordampning)


Champost Højbedsmuld / Plænedress


Vores højbedsmuld er en blanding af harpet muld og vores jordforbedring. Denne jord meget anvendelig, da den næsten kan bruges i alle henseender (til højbedet, krukkerne, plænen, eller som jordforbedring). Plant direkte i denne lette og porøse jord.

• Anvendelig i næsten alle plantesituationer (undtaget surbund)


• Naturlig gødet


• Holder på fugten (mindsker fordampning)


Champost vækst-ler


Champost vækst-ler er et produkt baseret på moler. Produktet bliver udvundet på øen Fur og har i mange år været velset som kattegrus. I dag har moler mange funktioner og plantemarkedet har set de gode effekter, ved at anvende dette naturlige materiale i jorden. Vækst-ler suger vand til sig, og kan frigive det igen til jorden, når den har behov for det. Brug vækst-ler som dræn eller direkte i jorden.

• Holder på vand og frigiver det igen (reducerer vandingsbehovet).


• Giver luft til rødderne.


• Brug det som dræn i bunden af krukken og potten.


Champost Havsand


Vores fine og lyse havsand er vasket og indeholder derfor ikke salt. Champost havsand er velegnet til fliselægning og sandkasser. Havsand er også god til dekorationer og andre opgaver, hvor sandet skal være flot og repræsentativt. Du kan ligeledes benytte havsand til glatførebekæmpelse.

Champost dækbark


En dansk bark, som er god til både afdækning af bede eller til pynt. Dækbarken kan alternativt bruges som afdækning i stedet for vores jordforbedring. Dog skal der gøres opmærksom på, at bark og andre flis typer ikke gavner jordens vækst betingelser.

Champost træflis


Denne flis er lavet fra hele stammer, uden bark og kviste. Det er en lys flis, som kan bruges som afdække og pynt ved træer, buske eller bede. Flisen kan alternativt bruges som afdækning i stedet for vores jordforbedring. Dog skal der gøres opmærksom på, at flis ikke gavner jordens vækst betingelser.

Champost pyntebark


Dette er en flot belgisk pyntebark, som er ideel som pynt i alle slags bede. Barken kan alternativt bruges som afdækning i stedet for vores jordforbedring. Dog skal der gøres opmærksom på, at bark ikke gavner jordens vækst betingelser.

Champost dekobark


Deko bark er en forkortelse for dekorations bark. Barken er meget fin i forhold til andet bark og derfor meget anvendelig til indendørs krukker. Ønsker du at gøre lidt ekstra for dine krukker og potter udendørs vil denne bark også være rigtig flot.