Græsplænen

Vi sælger alle slags græsfrø, gødning og græskanter m.m fra den rigtige turfline.
Plænedress i bigbag og rullegræs kan bestilles hos os og du vil får det leveret på din adresse.

Græsfrø og gødning fra prodana
Græsfrø og gødning fra prodana
Græskanter
Græskanter

Vinterskadede græsplæner
Der er ikke meget optimisme at spore, når havens græsplæne iagttages. Den er flad, næsten ikke grøn og temmelig trist at se på. Der er meget diskussion om, hvornår man kan se, om græsset er dødt. Hvad kan man gøre, for at give den de bedste betingelser og hvad er sneskimmel for noget?

Græsset skal have luft.
Gå forsigtigt på græsplænen, som er meget blød pga. de store vandmængder efter den smeltede is og sne. Tag en bredtandet rive med og riv forsigtigt de døde græsstrå, mosrester og grene eller blade, der har ligget på græsset hele vinteren. Synes det helt umuligt at rive materiale af, så nøjes med at kradse op i ”græskagen” og ban vejen til græsrødderne, så de kan få noget luft.

Sneskimmel
Svampesporerne kunne tydeligt ses for et par uger siden, netop som sneen smeltede, men de er ikke tydelige længere. Har sneskimmelen haft sit indtog på græsplænen, er græsset dødt! Er du i tvivl, så vent et par uger til inden du gør noget drastisk.

Reparation af døde partier
Når påsken er forbi, burde det være muligt at vurdere, hvilke plæner eller plænedele, der har overlevet vinteren, og hvilke der ikke har. Det er sjældent at sneskimmelangreb er så voldsomme, at hele plæner går til og skadesbilledet vil ofte være tallerkenstore partier med udgået græs. Når ”græslapningen” går i gang, skal du sørge for at have en trillebør fuld med harpet muld iblandet op til 50% god kompost. Riv de døde arealer rent for vissent græs og fordel jordblandingen på hullerne, så der er et lag på ca. 2 cm. Sørg for at komme helt ud til det ”raske” græs. Så derefter nye græsfrø i ”lappen”.